Lyssna-Njut Fibernät AB
 
Stockholmsvägen 125.
Vi tar endast emot tidsbokade besök i vårt kundcenter.

Vid behov av tidsbokning eller service:
Ring 0171-595 65
eller
maila info@lyssna-njut.se

Telefontider vardagar: 10:00 - 12:00, 13:00 - 17:00

Meddelanden går att lämna dygnet runt på vår telefonsvarare 0171-595 65.

Den 28 feb tog Sappa över leveransen av tjänster i vårt nät.
Har du frågor om abonnemang/tjänster, vill ha support eller göra
kontakta Sappa på 010-810 91 43. De har telefontider vardagar 8-19 och helger 10-14.

 
Artikelrubriker

Övergång till Sappa 28 feb 2024  2024-02-27 Skriv ut denna artikel.

Driftavbrott när vi kopplar på era nya tjänster med Sappa
Sappa blir ny tjänsteleverantör för TV, bredband och fast telefoni hos er i Lyssna & Njuts nät, och nu närmar sig starten!
På förmiddagen den 28 februari kopplar vi över tjänsterna, allt beräknas vara klart senast klockan 11:00. Under morgonen kommer det vara vissa avbrott i tjänsterna.

Bredband & fast telefoni
Klockan 8:00 börjar våra tekniker arbetet med att flytta över bredband och telefoni till Sappas tjänster. Arbetet beräknas ta ca en timme och under denna tid kommer det vara kortare avbrott i tjänsterna. Efter klockan 9:00 ska tjänsterna fungera som vanligt, och du behöver inte göra någonting för att komma igång. Om du upplever att det inte fungerar som det ska efter 9:00, testa att starta om din router.

TV
Arbetet med TV-tjänsten startar ca 9:30, efter det kan du uppleva avbrott i tjänsten.
Gör detta efter kl. 11:00:

  1. Byt programkort i din TV-modul eller digitalbox.
  2. Gör en digital kanalsökning. Mer information om hur du gör en kanalsökning hittar du här.

Behöver du hjälp?
Mer information om tjänstena och bytet av leverantör hittar du på sappa.se/lyssna.
Om du behöver hjälp med att få igång dina tjänster kan du höra av dig till Sappas kundsupport på 010-810 91 43. De har öppet vardagar 8-19 och helger 10-14.
Det finns även steg-försteg-guider som visar hur man gör på sappa.se/kundsupport.

Nyheter gällande tjänster och utbud i vårt nät  2023-12-14 Skriv ut denna artikel.

Från och med den 28 februari 2024 tar Sappa över som tjänsteleverantör i vårt nät.

Det innebär att digital-TV, internet och IP-telefoni från och med den 28 februari kommer att hanteras av Sappa.
Vi gör detta som ett steg på väg till att bli ett öppet fibernät. I och med att vi lämnar över tjänsterna till Sappa får vi mer tid att utveckla och arbeta på att i framtiden kunna öppna upp vårt fibernät. Vi har sen många år tillbaka haft Sappa som samarbetspartner när det gäller TV och har fullt förtroende att de kommer att kunna leverera bra tjänster och support till samtliga kunder i vårt nät.

När vi lämnar över leveransen av tjänster till Sappa kommer det att bli en del förändringar. Dina nuvarande TV- och bredbandstjänster kommer att matchas så nära som möjligt till ett motsvarande paket och pris hos Sappa. Eftersom vi och Sappa inte erbjuder precis samma paketeringar, kommer det innebära vissa skillnader i pris och innehåll för vissa av er. Detaljerad information om detta får ni i slutet av januari.

Mer information kring hur tjänster kommer se ut efter den 28 februari 2024 hittar ni här. Där kommer vi samla all information under övergången, allt ifrån tjänster till svar på vanliga frågor. Fram till slutet av januari har fortfarande vi på Lyssna & Njut bäst koll på dina tjänster, innan Sappa läst in alla era kunduppgifter.

Har du autogiro hos oss kommer ditt autogiro automatiskt att flyttas över till Sappa och deras faktura- och betalpartner Billogram. Vill du inte att ditt autogiro ska flyttas över automatiskt, kontakta oss.

När vi lämnar över leveransen av tjänster till Sappa innebär det att vi inte längre kan leverera SVT-kanalerna, TV4, Finsk-TV och Lokal-TV fritt i hela nätet. Bor ni i flerfamiljshus där avtal för dessa kanaler finns kommer ni fortfarande kunna se SVT-kanalerna och TV4 även utan abonnemang.

Avstängningen av analog-TV kommer att skjutas upp så den sker i samband med övergången till Sappa.

Vi hoppas att kunna göra denna övergång så smidig som möjligt!

Vänliga hälsningar
Lyssna-Njut Fibernät AB

Plusgiro upphör 2023-12-11  2023-07-17 Skriv ut denna artikel.


Från och med 2023-12-11 upphör möjligheten att betala med Postgiro.
Därefter kommer betalning endast att kunna göras via bankgiro.

Har du några frågor - kontakta kundcentret på 0171-595 65 eller maila info@lyssna-njut.se.


GDPR - General Data Protection Regulation  2023-03-14 Skriv ut denna artikel.


Sedan 2023-02-01 ägs Lyssna-Njut Fibernät av GlobalConnect.
Det innebär även att dina personuppgifter numera kommer hanteras i enlighet med vår gemensamma integritetspolicy som du hittar här: https://privat.globalconnect.se/om/integritet/integritetspolicy/


GlobalConnect övertar Lyssna-Njut Fibernät  2022-11-14 Skriv ut denna artikel.

GlobalConnect kommer att överta Lyssna-Njut Fibernät

Vi vill informera dig som kund att GlobalConnect har tecknat avtal att förvärva Lyssna-Njut Fibernät. Förändringen innebär att hela företaget flyttas in i GlobalConnect-familjen med start 1 februari 2023. Lyssna-Njut Fibernät kommer kvarstå som ett eget dotterbolag till GlobalConnect.

Allt kommer att fungera som idag för dig som kund. Inga förändringar kommer att ske och all vår personal finns kvar för dig som kund. Vi finns också kvar i sammal lokal som idag.

Om Lyssna-Njut Fibernät
Lyssna-Njut Fibernät är ett lokalt IT företag verksamt inom främst Håbo Kommun där bolaget bedriver verksamheter såsom fiberoperatör och installatör. Allt i egen fastighet på Stockholmsvägen 125, Bålsta. Antalet anslutna enskilda och företag beräknas till ca 4 600 st. Progression sker ”in house” med egen anställd personal. Årsomsättning 22 miljoner kronor och 10 anställda. Företaget grundades 1973.

Om GlobalConnect
GlobalConnect är verksamma i totalt 115 kommuner över hela landet. Företaget har anslutit ca 535 000 hushåll över hela Sverige.

Citat från vd Karl-Henrik Granlund
Efter att ha drivit Lyssna & Njut sedan 70-talet, först som radiohandlare och nu som fiberoperatör, kände jag att tiden var mogen att lämna över stafettpinnen. GlobalConnect kommer att förvalta verksamheten fint. De har den erfarenhet och organisation som krävs för att kunna fortsätta ge våra kunder en god och professionell service.
Det känns tryggt.


Vänliga hälsningar,


Karl-Henrik Granlund, VD Lyssna-Njut Fibernät AB

Fredrik Borg, Affärsområdeschef GlobalConnect Sverige AB


Avtal om fiberanslutning  2020-06-16 Skriv ut denna artikel.


PRESSMEDDELANDE

Avtal om fiberanslutning i Bålsta.

Bålsta den 16 juni 2020.

Lyssna & Njut Radio och TV AB och KB Havrefältet har överenskommit att ansluta samtliga lägenheter inom fastigheter belägna inom Kalmarsandsvägen 1–7 och Kalmarsandsvägen 4-14 Bålsta till ett modernt fiberoptiskt basnät och till moderna fiberoptiska fastighetsnät.

Hyresgästerna i fastigheterna inom Kalmarsands bostadsområde kommer att kunna anslutas senast 2021-12-31.

Avtalet med Lyssna & Njut AB ger hyresgästerna hos KB Havrefältet möjligheten att till godogöra sig TV och Internet med morgondagens teknik säger Anders Gustavsson, företrädare Basförvaltning AB.

Efter många års samarbete innebär det nya avtalet med KB Havrefältet att vi nu har fått förtroendet att gå vidare genom att använda oss av den modernaste fiberoptiska distributionsformen säger K-H Granlund, VD på Lyssna & Njut Radio och TV AB.

Vid frågor är ni välkomna att ringa Anders Gustavsson på Telefon Nr. 070- 958 18 31 och K-H Granlund på Telefon Nr. 0171-59565.

KB Havrefältet är det privatägda fastighetsbolaget i Håbo kommun med ca 157 lägenheter i centralorten Bålsta.


Bästa IT Hälsningar

K-H Granlund

Lyssna och Njut Radio & TV AB är ett lokalt IT företag verksamt inom främst Håbo Kommun där bolaget bedriver verksamheter såsom fiber operatör och installatör Allt i egen fastighet på Stockholmsvägen 125, Bålsta. Antalet anslutna enskilda och företag beräknas till ca 4 250 st. Progression sker ”in house” med Egen anställd personal. Årsomsättning 24 MSEK och 11 anställda. Företaget grundades 1973.